Wandelroute: Paddenpad (10 km)

 

Het paddenpad in de gemeente Wapenveld, één van de Klompenpaden in het Gelderse. Een heerlijke wandeling over een heidegebied, langs het Apelddoornskanaal en in de IJsselvallei. Al met al een aanrader. Wapenveld is te bereiken via de A50 Apeldoorn - Zwolle. v.v. De bijnaam van de Wapenvelders is van oudsher al "De Padden" die dan ook door het plaatsen van een kunstwerk in ere wordt gehouden. Langs het dorp loopt het Apeldoornskanaal dat gegraven is vanuit de IJssel in Dieren naar Hattem waar het opnieuw weer in de IJssel uitkomt. Een heerlijke wandeling over een heidegebied, langs het Apelddoornskanaal en in de IJsselvallei.
Meer informatie over de route kunt u vinden via de website van het Paddenpad.

 

Wandelroute: Maarten van Rossumpad

 

Het Maarten van Rossumpad (LAW 4) is een lange-afstand-wandelpad  met een lengte van 308 kilometer. Het loopt van 's-Hertogenbosch naar Ommen. Het pad is in beide richtingen gemarkeerd en wordt beschreven in een door het Nivon  uitgegeven gids.[1]  Het pad is genoemd naar Maarten van Rossum, een 16e eeuwse  legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre, het gebied waar het pad doorheen loopt.

Het oorspronkelijke Maarten van Rossumpad liep van Arnhem naar Ommen (150 kilometer) en had als padnummer LAW 202. Voor meer informatie klik hier.

 

Fietsroute: Leemculeroute (39,5 km)

 

De Leemculeroute is een fietsroute over de Noord-Veluwe die leidt langs Heerde, IJsseldijk, Veessen, Vorchten, Wapenveldse Broek, Hattem, Landgoed Petrea, Zwolse Bos en het Heerderstrand. Via deze website kunt u de Leemcule-fietsroute in foto's zien. De route is bewijzerd met ANWB-fietsrouteborden.

 

Fietsroute: Zwerven tussen bis en uiterwaarden (32 km)

 

Deze fietsroute brengt u vanuit het stadje Hattem naar het Wapenveldse Broek, Veessen en Wapenveld op de Oost-Veluwe. De zeer afwisselende route laat u kennis maken met het Apeldoorns Kanaal, met het Wapenveldse broek, met de dijken en uiterwaarden langs de IJssel, met de polder en de weilanden, maar ook met het bos rond Hattem aan het eind van de tocht. Vandaar de titel: "Zwerven tussen bos en uiterwaarden".  U fietst over goed begaanbare paden en wegen en krijgt met één flink klimmetje te maken. Het Wapenveldse Broek is door Ireen Bunnik - die hier woont - in 2006 voorgedragen als 'Mooiste Plek van Nederland'. Meer informatie over deze fietsroute kunt u vinden op deze website.

 

Fietsroute: Annie Oosterbroek route (22 km)

Deze fietsroute van circa 22 kilometer door Wapenveld en omgeving gaat langs talrijke plekjes die in de boeken van Annie Oosterbroek - Dutschun een rol spelen.
Daaronder bijvoorbeeld het Duitse kamp, boerderij ’t Oever, de kerk in Vorchten maar ook de boerderij Erve IJzerman en de boerderij aan de Lagestraat in Wapenveld waar ze jarenlang woonde. U kunt deze fietsroute in pdf formaat hieronder downloaden. Zie http://www.annieoosterbroek.nl/ voor meer informatie. Download hier de fietsroute.

 

Fietsroute: Fietsrouteplanner

 

Met behulp van het fietsknooppunten-netwerk kunt u ook zelf een fietsroute uitstippelen. Dit kunt u doen via deze website. Het rustpunt ligt tussen knooppunten 59 en 86.


Fietsroute: Veluwe Fiets Safari

 

De noordelijke Veluwe, in de driehoek Harderwijk-Epe-Apeldoorn behoort tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. Er is een grote variatie in bosgebieden: donkere beukenbossen, open loofbossen met eiken en berken en naaldbossen met sparren en grove dennen. Deze bossen worden afgewisseld met uitgestrekte heidegebieden als de Ermelose Heide en de Elspeetse Heide en talloze kleinere heideveldjes. Daarnaast zijn er voor ons land unieke zandverstuivingsgebieden als het Hulshorster- en het Beekhuizerzand.
Centraal in het gebied ligt de Leuvenumse Beek. De vochtige gronden in het stroomgebied van deze beek zorgen voor een uniek landschap dat in weelderigheid sterk in contrast staat met de omringende bossen en heidevelden.
Een ander kenmerk van de noordelijke Veluwe is dat het vrijwel geheel toegankelijk is. VeluweFietsSafari biedt u de mogelijkheid om dit prachtige gebied in één dag grondig te verkennen door gebruik te maken van terreinfietsen met elektrische ondersteuning van de merken Flyer en Kalkhoff. Voor meer informatie: FietsSafari op de Veluwe

 

Autoroute: Noord-Veluwe route (95 km)

 

Uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen vormen de belangrijkste ingrediënten van de Noord-Veluweroute. Maar ook kastelen, dierenparken musea en vakantiedorpen komt u onderweg tegen. En ook voor deze route geldt: wandelschoenen meenemen. Klik hier voor meer informatie.